Szolgáltatások

A Kádár Környezetvédelmi Kft. veszélyes és nem veszélyes hulladékok kereskedelmével, begyűjtésével, előkezelésével foglalkozik. Az általunk begyűjtött hulladékok köre jelentős.

  • nem veszélyes hulladék: vas, lemez, színesfém, fólia, papír
  • veszélyes hulladék: akkumulátor, elektronika, ónsalak stb.

A hulladékbegyűjtő engedélyünk Magyarország egész területére érvényes. A hulladékok szállítását láncos, illetve görgős konténeremelővel, daruval ellátott teherautókkal végezzük. Szerződéses partnereinknél konténerek kerülnek kihelyezésre, ahol szelektíven gyűjtik a termelés során képződött hulladékot. Ezek 0,5 m3-től 28 m3-ig állnak rendelkezésre.

A telephely Helvécia község külterületén az un. Szabó Sándor telepen a volt Helvéciai Állami Gazdaság telephelyén helyezkedik el. Telephely címe: Helvécia, Gazdasági dűlő 11. (Hrsz: Helvécia  013/79 és 013/80). Cégünk  több, mint 3 ha-os telepen tevékenykedik, ami 2/3-ad részt betonozott, olajfogóval ellátott területen helyezkedik el.

icon_1
icon_2
icon_3
icon_4
icon_5

A telephelyre beérkezett fémhulladék mérlegelése 60 tonnás hitelesített hídmérlegen történik. A lakosságtól és a vállalatoktól beérkező hulladékokat mennyiségi és minőségi átvétel után szelektíven, EWC kódonként tároljuk. A telephelyen lerakott, esetenként kevert hulladékokat segédmunkások válogatják szét anyagfajtákra. A hegesztő munkás a nagyobb vas és acél hulladékot lángvágó berendezéssel darabolja, kohó számára megfelelő méretűre alakítja. A papír illetve a fólia hulladékot Avos 1410 automata bálázóval bálázzuk. A laza papír és fólia hulladékot negyedére préseljük össze, ezáltal a hulladékok szállításához felhasznált üzemanyag és a káros emisszió kibocsátás csökken. A bálák és a kisebb konténerek telephelyen belüli mozgatását targoncával végezzük.

Szolgáltatásunkat bővítettük az iratmegsemmisítéssel. Az iratmegsemmisítést az Orwak S16.50 típusú aprító berendezéssel végezzük, mely 6×50 mm-es (keresztvágás) vágási méretben darabolja a papírhulladékot. Ez a vágási méret DIN 3 biztonsági fokozatnak felel meg. Az aprítás után a hulladék egyből a hasznosítókhoz kerül feldolgozásra, így harmadik fél számára nem hozzáférhetőek a bizalmas iratok.

A telephelyről a hulladék engedéllyel rendelkező hasznosítóhoz, vagy hulladékkezelőhöz kerül.

Mind a lakosság, mind a partnereink bevonásával igyekszünk a szelektív hulladékgyűjtést kiterjeszteni.

Fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartást már iskolás korban kialakítani, több erre irányuló kiírásunk is van.